Oferte locuri de munca top

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus a demisionat

DSC07291Premierul Victor Ponta a anunțat pe o reţea de socializare că ministrul Transporturilor Ioan Rus si-a prezentat demisia: “Regret situaţia generată de declaraţiile dlui Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”.

Săptămâna viitoare urmează să fie desemnat un înlocuitor al lui Ioan Rus la Ministerul Transporturilor.

Miercuri seara în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Digi24 Ioan Rus a declarat: ”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate. În Portugalia, când s-a dat drumul la acest Master Plan, s-au întors vreo 700.000 de portughezi din toată Europa, care făceau același lucru ca și noi. S-au întors acasă și au contribuit la acea infrastructură rutieră, feroviară, navală, aeriană, că același lucru l-au făcut și ei.”

Ministerul Transporturilor a emis o precizare în care ministrul îşi cere scuze pentru cele întâmplate: “Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-ijignesc, ci chiar compătimindu-i.
Am făcut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun.”

Sus