Solplanet x AeroFix

Ministerul Sănătăţii va construi un institut oncologic regional la Timişoara

_DSC6579_resizeUn institut regional de oncologie va fi construit la Timişoara, la propunerea Ministerului Sănătăţii. Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național si locuinte a avizat documentația tehnico-economică privind construirea institutului.

Institutul Oncologic va fi amplasat la marginea orașului Timișoara, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătății, prin DSP Timiș.

În această zonă a fost demarată, încă din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părți din ziduri.

Institutul va include servicii ambulatorii, de spitalizare de zi, spitalizare continuă și paliație, precum și spații dedicate activitătii didactice.

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăți, a precizat, intr-un comunicat de presă: “Timișoara nu a fost inclusă pe lista centrelor în care se vor construi Spitale Regionale de Urgență cu finanțare europeană ca în cazul orașelor Iasi, Cluj și Craiova. Mai mult, spre deosebire de alte centre universitare medicale tradiționale (București, Cluj, Iași), Timișoara nu dispune de un Institut Regional de Oncologie. Ca urmare, era imperios necesară dezvoltarea unui astfel de obiectiv și în această regiune.”

În prezent, Ministerul Sănătății colaborează cu Ministerul Mediului pentru realizarea, ca proiecte pilot, a două spitale: Institutul Regional de Oncologie Timișoara și Institutul de Boli Cardio-Vasculare “C.C. Iliescu” București.

Ministerul Sănătății are în vedere dezvoltarea unui institut oncologic în zona Banatului încă din anul 2009 când a propus înființarea acestuia prin hotărâre de Guvern. În anul 2012, Ministerul Sănătății a realizat Studiul de Prefezabilitate și Studiul de Fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, documente.

Sus