Oferte locuri de munca top

Metroul clujean: investigațiile geotehnice vor fi realizate anul acesta

În următoarele două săptămâni, pentru proiectul metroului clujean, urmează să fie transmise beneficiarului primele trei rapoarte critice pentru etapa de analiză de opțiuni (Raportul geotehnic, Raportul asupra constrângerilor și baza de date și un Raport pregătitor tehnic pentru analiza de opțiuni).

Investigațiile geotehnice vor fi realizate până la finele lunii decembrie 2020, cu respectarea termenelor contractuale a fazelor de proiectare care trebuie predate de către prestator în conformitate cu contractul de servicii încheiat, precizează Primăria Cluj-Napoca.

Pregătirea metroului din Cluj-Napoca continuă pe multiple fronturi de lucru, după un calendar accelerat, astfel încât să poată beneficia de oportunitatea finanțării sale prin Planul Național de Redresare și Reziliență, mai spun reprezentanții Primăriei Cluj Napoca.

Proiectul se află acum în etapa de selecție a opțiunii, care a început imediat după finalizarea studiului de prefezabilitate. Echipa de consultanță care pregătește proiectul, împreună cu beneficiarul și cu sprijinul Jaspers, au avut mai multe întâlniri de lucru în luna noiembrie.

Investiția are valoarea totală estimată de 5.669.949.835 de lei. Aceasta va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, fonduri europene nerambursabile și rambursabile prin Planul Național de Relansare și Reziliență 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul de credite al Ministerului Transporturilor, precum și din alocații de la bugetul local, prin UAT municipiul Cluj-Napoca și UAT comuna Florești și alte surse legal constituite.

Obiectivul va avea o lungime de 14.40 km și 14 stații.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus