Oferte locuri de munca top

Masuri de protectie pentru salariatii firmelor cu activitate redusa sau intrerupta

Pe durata reducerii sau a întreruperii temporare a activității, salariații firmelor respective care nu mai desfășoară activitate, beneficiază de o indemnizație, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

Cu toate că activitatea este redusă sau întreruptă, salariații suportă un volum mare de cheltuieli pentru plata contribuțiilor sociale aferente indemnizației plătită de angajator.

Pentru acești salariați, deputatul PNL, Florin – Claudiu Roman a propus un proiect legislativ pentru reglementarea unor măsuri de protecţie socială.

Astfel, noul proiect de lege depus la Senat propune ca pe perioada suspendării contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activității potrivit legii, salariații ale căror contracte sunt astfel suspendate și care beneficiază de indemnizația de minimum 75% din salariul de baza corespunzător locului de muncă ocupat, să fie scutiți de plata contribuțiilor de asigurări sociale dar nu pentru mai mult de 90 de zile.

De asemenea, proiectul mai propune ca indemnizațiile de care beneficiază salariații, de minimum 75% din salariul de bază corespunzator locului de muncă ocupat, plătite din fondul de salarii, pe durata întreruperii temporare a activității angajatorului, să nu fie incluse în veniturile salariale și să nu fie impozabile, pentru o perioada de cel mult 90 de zile în anul 2020.

Perioada pentru care salariații, ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate, ar urma să fie scutiți de plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, vor constitui stagiu de cotizare fără plata contribuției.

Aceste măsuri nu se vor aplica pe perioada din anul 2020 anterioară datei intrării în vigoare a prezentei legi.

 

 

 

Citiți și:

A fost autorizata construirea unei cladiri de lux in Capitala

Peste 18 mil euro, pentru o baza de tratament balnear

Ce conditii sunt pentru rezervarea unei locuinte dintr-un proiect din Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Sus