Oferte locuri de munca top

Măsuri anti-fraudă incluse în Strategia Naţională de Achiziţii Publice

ciocan_justitieMăsuri anti-fraudă  şi anti-corupţie vor fi incluse în Strategia Naţională de Achiziţii Publice, aflată în plin proces de elaborare şi definitivare.

Precizarea a fost făcută de reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene ca răspuns la o interpelare.

Astfel “grupul tehnic de lucru va aborda aceste aspecte în perioada imediat următoare pentru îmbunătăţirea cadrului de lucru pe acest domeniu care să sprijine eficient acţiunile de identificare sau de stopare a unor asemenea practici” , se arată în răspunsul dat de ministrul fondurilor europene Marius Nica la interpelarea parlamentarului PNL Valeria Diana Schelean.

În prezent pe acest domeniu funcţionează “Mecanismul de identificare ex-ante a potenţialelor situaţii de conflict de interese în cadrul procedurilor de achiziţii publice” aprobat de Guvern în 2013.

Acesta prevede verificarea procedurilor în cadrul Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice iar pe termen lung vizează includerea Agenţiei Naţionale pentru Integritate în schema de verificare incompatibilităţilor.

Strategia Naţională pentru Achiziţiile Publice ar trebui să fie finalizată în luna iunie 2015 iar implementarea se va face începând cu 2016, potrivit calendarului prezentat de Ministerul Fondurilor Europene.

Sus