Oferte locuri de munca top

Mari planuri de investitii la Tulcea

1539.JPG Podul de peste Dunare, drumul Constanta-Tulcea, drumul Tulcea-Braila, Aeroportul „Delta Dunarii”, sunt doar cateva dintre investitiile avute in vedere de autoritatile judetului Tulcea pentru urmatoarea perioada.
*Podul peste Dunare
Introducerea investitiei privind podul peste Dunare in Memorandumul ce va fi depus in luna septembrie a acestui an la Comisia Europeana, care urmeaza sa fie aprobat in luna februarie a anului viitor este o garantie a faptului ca acest proiect va deveni realitate, au precizat reprezentantii Consiliului Judetean Tulcea.
In acest sens, ministrul transporturilor, Dan Sova, aflata intr-o vizita la Tulcea, a explicat de ce dureaza atat de mult obtinerea unei finantari pentru o investitie extrem de importanta: „La momentul de fata noi incepem aceasta investitie de la zero. Vreau sa va spun ca tot ce ati auzit pana acum au fost povesti nemuritoare, nu s-a realizat nimic. Trebuie sa pregatim studiile de fezabilitate, indicatorii, proiecte tehnice, iar cei care lucreaza in administratie stiu ce inseamna asta”, a precizat ministrul Sova.
* Drumul Constanta -Tulcea; Tulcea-Braila
In acest an va incepe realizarea studiile de prefezabilitate si fezabilitate pentru drumul dintre Constanta si Braila. „Vrem sa realizam un drum national cu patru benzi, ce va ocoli localitatile, iar pentru aceasta investitie luam in calcul exproprierea pe 70 de metri latime, astfel incat pe viitor drumul sa se poata apropia de regimul de autostrada. Este cea mai buna solutie in afara de cea de autostrada, cu un pret de 1,5 – 2 milioane de euro, deci vorbim despre o investitie fezabila din punct de vedere financiar”, a precizat Dan Sova.
*Aeroportul „Delta Dunarii”
Pentru aeroport a fost gasita o suma de 14,2 milioane de euro care urmeaza sa fie investita in pista aeroportului si in modernizarea spatiilor de manevra (proiect prin POS T 2007-2013). „Finalitatea acestui proiect apartine exclusiv Guvernului Ponta. Trebuie sa recunosc ca pe tema aeroportului din Tulcea am purtat discutii tensionate cu presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, dat fiind faptul ca aici nu au existat curse in ultimi 20 de ani. Aceasta investitie presupune si o implicare financiara din partea Consiliului Judetean Tulcea”, a spus ministrul Transporturilor.
In plus, pentru a se asigura ca lucrurile inainteaza, ministrul Transporturilor, Dan Sova, a promis oficialilor tulceni ca va fi realizata lunar o situatie a procedurilor care se deruleaza pentru realizarea dezideratelor mai sus mentionate.

Sus