Oferte locuri de munca top

Mao Life Residence, vanzari in crestere de la intrarea in insolventa

Proiectele rezidentiale Alia Apartments Bucuresti si Mao Life Residence Cluj au vandut sau inchiriat in ultimul an de doua ori mai multe spatii decat inainte de a intra in insolventa, se arata intr-un comunicat publicat de portalul imopedia.
Cele doua proiecte sunt administate de Casa de Insolventa Transilvania.
Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator in cadrul Casei de insolventa Transilvania, a declarat:
„Piata imobiliara este in continuare intr-un impas, insa avem semne ca lucrurile revin, incet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administram au reusit in ultima perioada sa genereze interes pentru cumparatori. Suntem, astfel, pe drumul pe care ni l-am propus.”
Proiectul rezidential Alia Apartments a insumat in perioada insolventei vanzari de aproximativ 11,2 milioane de euro + TVA. Alia Apartments Bucuresti a vandut aproximativ 62% dintre apartamente dupa intrarea in procedura, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate.
Ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de cinci ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri. Daca in cadrul proiectului se vandusera doar 44 de apartamente in patru ani, in prezent, la doar opt luni dupa intrarea in procedura, s-au vandut 38 de apartamente.
*Inchirierile merg bine in insolventa
Fie ca este vorba de ansambluri rezidentiale sau cladiri de birouri proiectele administrate de Casa de Insolventa Transilvania au performat bine si pe piata chiriilor.
Pe segmentul inchirierilor rezidentiale, proiectul Alia Apartments este foarte bine cotat, avand in prezent aproximativ 10 de apartamente inchiriate, la un pret mediu de inchiriere de 2.200 euro/luna.
Rata de ocupare in cadrul proiectului de birouri SWAN Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar patru companii s-au mutat deja in noile spatii. Proiectul este de asemenea administrat de Casa de Insolventa Transilvania. SWAN este primul proiect de birouri din Romania care a obtinut certificarea verde Post-Constructie, in conformitate cu reglementarile BREEAM Europe 2009 (calificativul „Foarte Bine”). Proiectul este recunoscut drept unul de top la nivelul Europei Centrale si de Est, fiind una dintre cele mai mari cladiri cu certificare verde din Romania.

Sus