Oferte locuri de munca top

Mai scad preturile cerute pentru vanzarea locuintelor

Prețurile solicitate de proprietari pentru vânzarea apartamentele (noi și vechi) la nivel național s-au diminuat în prima lună de toamnă, față de luna anterioară, potrivit Imobiliare.ro.

Astfel, valoarea medie cerută pentru un apartament a scăzut cu 1,6% față de luna anterioară, dar a fost mai mare cu circa 14% față de septembrie anul trecut.

”Este o perioadă în care piața rezidențială caută un punct de echilibru și inevitabil vom continua să avem oscilații de preț specifice de la o lună la alta.

Chiar dacă în septembrie am înregistrat scăderi de preț în jurul a 1%, față de aceeași perioadă a anului trecut, diferențele de preț sunt în continuare peste rata inflației.

Blocuri cu peste 380 apartamente, intr-un nou ansamblu de langa Bucuresti

Ne așteptăm ca pe segmentele mass-market și rezidențialul vechi acest reglaj inerent să fie mai vizibil, în vreme ce prețurile pentru locuințele premium, cu localizare privilegiată, proiectele calitative, în general, cel mai probabil vor continua să se consolideze, reprezentând o bună alternativă investițională în perioada cu inflație mare. De altfel, în anumite orașe – precum Timișoara – observăm evoluții diametral opuse, scăderi pe segmentul vechi și creșteri pe cel nou”, a declarat  Daniel Crainic, director marketing.

București

Pe parcursul lunii trecute, au mai scăzut atât prețurile cerute pentru apartamente vechi cât și cele pentru apartamente noi.

Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,7% (1.597 euro/mp), iar cele nou-construite au înregistrat un declin de -0,6% (1.920 euro/mp).

Brașov

În ceea ce privește apartamentele noi, s-a constatat o depreciere de -1,4%, (1.754 euro/mp).

Locuințele vechi, pe de altă parte, au înregistrat o scădere de -1,1% luna trecută, până la 1.512 euro/mp.

Cluj-Napoca

Apartamentele din blocurile vechi s-au ieftinit cu -0,7%, ajungând să coste, în medie, 2.337 euro/mp.

Unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat -1% (2.448 euro/mp).

Sapte cladiri intr-un nou ansamblu din Bucuresti

Constanța

Valoarea medie de listare pentru apartamentele vechi a consemnat un recul de -1,9% (1.376 eurpo/mp).

Prețul solicitat pentru locuințele nou-construite a consemnat o scădere de -3,4% (1.526 euro/mp).

Iași

Locuințele din blocurile vechi ale Iașiului au consemnat un recul de -1,4% al prețurilor cerute de proprietari în perioada analizată, ajungând la 1.301 euro/mp.

Apartamentele nou-construite au păstrat același trend de scădere, cu -1,1% (1.341 euro/mp).

Timișoara

Așteptările vânzătorilor de apartamente vechi s-au redus cu -1% în perioada analizată, prețul solicitat acestea ajungând la 1.431 euro/mp.

Pe de altă parte, unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat o creștere de 0,5% (1.538 euro/mp util).

Sus