Oferte locuri de munca top

Mai putine lucrari de constructii in primele cinci luni ale anului

Volumul lucrărilor de construcții din primele cinci luni ale anului a scăzut, în comparație cu perioada corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută – cu 8,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul zilelor lucrătoare și de sezonalitate – cu 8,9%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparații capitale cu 29,5%, și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 25,8%. Totodată, lucrările de construcții noi au crescut cu 2,1%. Pe obiecte de construcții au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 29% și la clădirile nerezidențiale, cu 12,1%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 67,2%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, per total, cu 8,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 27,3% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 23,8%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 26,3%, și la clădirile nerezidențiale cu 12,6%. Volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu 53,5%.

Mai 2017 comparativ cu mai 2016
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 16,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate elementele de structură, astfel: lucrările de reparații capitale cu 47,7%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 28,4% și la lucrările de construcții noi cu 4,6%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 31,6% și la clădirile nerezidențiale cu 20,5%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 48,4%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 13,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi, astfel: lucrările de reparații capitale cu 46%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 26,6% și la lucrările de construcții noi cu 3,8%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 32,1% și la clădirile nerezidențiale cu 19,7%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 51,6%.

Mai 2017 comparativ cu aprilie 2017
Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 10,6%, creștere evidențiată la toate elementele de structură: lucrările de întreținere și reparații curente cu 26,4%, lucrările de reparații capitale cu 18,1% și la lucrările de construcții noi cu 5,6%.

Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri la construcțiile inginerești cu 17,7% și la clădirile nerezidențiale cu 10,8%. Scăderi au fost la clădirile rezidențiale cu 0,6%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 1,3%, scădere evidențiată la construcțiile noi și la lucrările de reparații capitale (cu 5,8% fiecare). Lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 7%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 5,6% și la construcțiile inginerești cu 1,2%. Clădirile nerezidențiale au crescut cu 3,8%.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus