Oferte locuri de munca top

Mai putine lucrari de constructii, in luna mai

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în luna mai față de luna precedentă, cu 5,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Conform aceleiași surse, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În primele cinci luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,7%, faţă de perioada similară a anului trecut, ca serie ajustată, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+8,3%).

Mai 2021 vs aprilie 2021

Trendul descendent din luna mai față de aprilie este evidențiat de scăderea înregistrată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,9%), lucrările de construcţii noi (-8,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-0,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-8,9%), construcţiile inginereşti (-6,0%) şi la clădirile rezidenţiale (-4,8%).

Mai 2021 comparativ cu mai 2020

Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 14,8%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-7,4%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale (+37,6%). Lucrările de construcţii inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,5%, respectiv cu 1,1%.

Perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2020

În primele cinci luni ale anului, lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,7%, respectiv cu 8,1%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+13,1%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 0,4%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus