Oferte locuri de munca top

Mai putine firme noi si mai multe insolvente in constructii

Interesul antreprenorilor pentru sectorul construcțiilor a fost mai mic în prima lună a anului acesta față de ianuarie anul trecut. Reamintim că la începutul anului trecut au intrat în vigoare facilitățile fiscale pentru angajații firmelor de construcții.

Astfel, în luna ianuarie a acestui an au fost înregistrate la Registrul Comețului 1.234 înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate în domeniul construcțiilor. Numărul lor este mai mic cu aproape 30% față de cel din perioada similară a anului trecut. Spre comparație, în ianuarie 2019 au fost înregistrate 1.743 de firme în acest sector.

Totodată, a crescut numărul insolvențelor în construcții. Pe perioada primei luni din acest an, numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență a fost de 84, mai mare cu aproximativ 11% comparativ cu prima lună a anului precedent. Anul trecut, în aceeași perioadă, numărul acestora s-a ridicat la 76.
Înmatriculările de firme cu obiect de activitate tranzacții imobiliare au fost de 204 în luna ianuarie, mai puține cu peste 16% față de cele din aceeași perioadă a anului trecut.
Cât despre nivelul insolvențelor, doar 4 firme au ajuns în această situație în luna ianuarie 2020, în scădere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 10 insolvențe.
La nivelul întregii economii numărul înmatriculărilor înregistrate în prima lună din acest an au fost de 9.792 , mai mic cu 37,3% față de cel din perioada similară a anului trecut.
Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut în prima lună din acest an cu circa 7%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 463 unități, de la 500 de unități, cât a fost înregistrat în ianuarie 2019.

 

 

Citiți și:

Modificari pentru noile proiecte de investitii

Cu cat s-au scumpit deja materialele de constructii anul acesta

Viitor ansamblu rezidential in provincie, cu peste 360 de apartamente

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus