Oferte locuri de munca top

Mai multa atentie pentru bunii platnici si pentru lucratorii calificati

După aprobarea amnistiei fiscale de care beneficiază agenții economici cu datorii la stat, iată că ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu se gândește și la cei care plătesc la termen. Măsură care ar fi trebuit luată chiar înaintea celei de amnistiere fiscală.

Cîțu a promis într-o emisiune TV: ” Pegătesc motivații fiscale pentru angajatori. Am câteva lucruri pentru bun-platnici, pentru că trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment. Veți vedea în perioada următoare că nu ne oprim aici. Mai avem câteva măsuri care să-i ajute”.

Totodată, ministrul Finanțelor a mai spus că în primă fază a crizei s-au injectat bani în economie în toate sectoarele. Acum când intrăm în etapa a doua ”trebuie să alocăm resursele în acele sectoare unde vedem un randament din ce în ce mai mare”.

Cum preconizatele proiecte de investiții pot fi realizate numai dacă există suficientă forță de muncă, și mai ales calificată, ministrul Cîțu a recunoscut: „Căutam forță de muncă calificată și voiam să vină românii în țară să lucreze. Până acum o lună și ceva aveam probleme cu forța de muncă. Și acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane. În sectorul construcțiilor, rezidențial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis șantierele și veți vedea că vor continua. Premierul a spus foarte clar că autostrada Sibiu-Pitești este un obiectiv principal, mai există și extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forță de muncă. Extinderea în retail va avea nevoie de forță de muncă. Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest guvern: să găsească soluții pentru a-i ține în țară pe românii care au revenit”.

 

 

Citiți și:

Prima etapa a unui ansamblu mare, in autorizare

Peste 100 de loturi pentru case vor forma un ansamblu rezidential

Cimentul si caramida s-ar putea ieftini in perioada urmatoare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus