Oferte locuri de munca top

Lupta ministrilor pentru banii europeni

Absența miniștrilor din spațiul public remarcată în ultimele zile se datorează numeroaselor discuții pe care le au cu privire la proiectele de dezvoltare cu bani europeni, precum și la bugetul de stat pe 2021.
Deoarece în scurt timp bugetele trebuie să fie finalizate, se pare că între ministere se dă o adevărată luptă pentru includerea propriilor proiecte în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
În aceste zile e forfotă mare prin ministere. […] Chiar dacă unii ar fi tentaţi să remarce absenţa unor miniştri din spaţiul public, există discuţii ample în aceste zile atât pe subiectul PNRR, cât şi pe tema bugetului de stat pentru 2021. Proiectul de buget va fi înaintat Parlamentului în câteva zile”, spune deputatul PNL George Șișcu.
România va avea la dispoziţie zeci de miliarde de euro pentru investiţii în următorii ani, iar acești bani ar trebui investiți de fiecare județ în proiecte mari, benefice la nivelul întregii regiuni.
Proiectele care vor intra în PNRR vor trebui finalizate integral până în 2026, pentru a primi banii europeni aferenți investiţiilor respective.
Va trebui să dovedim maturitate şi să uităm de povestea cu «merge şi aşa». Nu ne va merge, pentru că dacă nu am atins rezultatul, nu primim finanţare. Oricât de frumos ar fi un proiect, dacă nu-l terminăm la timp, nu vom vedea banii europeni”, a mai spus George Șișcu.
România este nevoită să se încadreze în deficitul de 7%, agreat împreună cu Comisia Europeană, iar din acest motiv presiunea este foarte mare.
Totodată, Guvernul caută soluția unui buget echilibrat, “astfel încât salariaţii să nu fie întorşi împotriva angajatorilor, statul împotriva antreprenorilor, iar pensionarii împotriva tinerilor”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus