Oferte locuri de munca top

Lucrarile pe Lotul 3 al Centurii Bucuresti Sud inainteaza foarte lent

Prestația constructorului grec Aktor pe lotul 3 al Centurii de Sud a Bucureștiului (A0) nu este mulțumitoare pentru autoritatea contractantă.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR apreciază că este o ”evoluție slabă”. Progresul fizic al lucrărilor este de doar 18%, în condițiile în care ar fi trebuit să depășească la această dată 40%.

”Se vede totuși o mică îmbunătățire a activității din șantier în ultimele două luni. Nu este însă suficient pentru ca lucrările pe acest lot să intre în normal”, spune Cristian Pistol.

Constructorul nu a reușit până acum să recupereze întârzierile anterioare, iar mobilizarea slabă arată că nu au ieșit de sub riscul acumulării unor noi întârzieri.

”Le-am atras atenția că urmează să eliberăm o nouă serie de certificate negative intermediare, iar cu actuala abordare a contractului, se vor afla pe această listă”, avertizează domnul Pistol.

CNAIR a transmis constructorului că ”dacă vor continua în acest ritm, vom rezilia contractul, cu toate sancțiunile care decurg de aici: reținerea garanției de bună execuție și interdicția participării la licitații publice timp de 3 ani.”

TOPUL DRUMARILOR

Lotul 3, Segmentul Sud al autostrazii A0 (DN6 – A1) are 17,97km. Contractul a fost semnat în primăvara anului 2019 cu asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL, pentru prețul de peste 853,42 milioane lei fără TVA. Contractul a fost preluat integral de Aktor SA

Termenul de execuție era prevăzut 42 de luni, așa că termen de deschidere este anul 2023.

Pe lotul 2 al A0 Sud se așterne deja asfalt

Pe sectorul cuprins între DN5 și DN6, constructorul turc Alsim Alarko a așternut așternut deja primii 800 de metri de asfalt.

”Ritmul de lucru și mobilizarea în șantier mă fac optimist în ceea ce privește deschiderea circulației pe acest sector de  aproximativ 10 km, mai devreme decât prevede contractul  pentru construcția lotului 2”, a spus directorul general CNAIR.

Sus