Oferte locuri de munca top

Lucrarile la hanul Gabroveni se apropie de sfarsit

815.JPG Lucrarile de restaurare si extinderea a Hanul Gabroveni din centrul vechi al Capitalei se desfasoara potrivit graficului. Partea veche a hanului, cea finantata in parte din granturi SEE (Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European) si norvegiene, este deja finalizata.
Ansamblul va gazdui un centru cultural-artistic la standarde europene, care va cuprinde sali de spectacol si repetitii, de expozitie, seminar si sali educative (scoala de balet).
Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, care a efectuat in 13 martie o vizita pe santierul lucrarilor, a declarat: „Centrul cultural multifunctional va dezvolta diferite activitati legate de arta reprezentarii scenice, arte plastice, formare profesionala continua, organizare si stocare de informatie, administratie, informare culturala si turistica. Sunt foarte multumit de felul in care s-a lucrat. Arata cat mai aproape de original. Este un monument care va deveni pilon de dezvoltare pentru ceea ce inseamna proiect de cultura la nivelul Bucurestiului”.
Finantarea proiectului a fost asigurata din mai multe surse: bugetul local al Primariei Municipiului Bucuresti, contributia Mecanismului Financiar Spatiul Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, prin Unitatea de Management a Proiectelor SEE (UMP).
Valoarea granturilor alocate acestor lucrari este de 2,5 milioane euro, adica 35% din costul total al lucrarilor si au fost contractate in perioada de programare 2004-2009.
In actuala perioada de programare pe granturi SEE & norvegiene, 2009-2014, Romania beneficiaza de granturi in valoare de aprox. 306 milioane euro. Din aceasta suma, aproximativ 21 milioane de euro sunt destinate sustinerii patrimoniului cultural, diversitatii in cultura si arte (prin doua programe – „Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural” si „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”).

Sus