Oferte locuri de munca top

Lucrările DN 7 de pe Valea Oltului ar putea fi finalizate luna viitoare

poza-2Lucrările pentru reabilitarea și consolidarea carosabilului pe Valea Oltului ar putea fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie. În prezent stadiul de execuţie a lucrărilor este de 93%.

La începutul acestei luni lucrările rămase de executat presupuneau lucrări la poduri la km 241 și km 245. De asemenea, mai erau de executat lucrări de consolidare a zidurilor de sprijin, montare parapet, de drenaj și scurgerea apelor: la km 240, 242 și km 245. Mai sunt de executat până luna viitoare și lucrări de asfaltare pe sectoarele cuprinse între km 239-246 și la km 246.

Referitor la asfaltarea care rămâne de executat reprezentanţii Ministerului Transporturilor precizează că a fost încheiat contractul nr 44 în iunie 2012 în valoare de peste 50 de milioane de lei iar proiectul este finanţat din fonduri externe rambursabile BEI și de către Guvernul României. Lucrările au început în iulie 2014. Autorităţile precizează că lucrările se desfășoară conform contractului și graficului de lucrări.

În obiectul contractului aferent obiectivului “Consolidare corp drum pe DN7 km 239+500- 246+230 și 246+300- 246+500” nu intră lucrări de lărgire a benzilor ci doar consolidări de lucrări. Astfel proiectul prevede frezarea asfaltului degradat existent pe o grosime de 4-6 cm MASF cu bitum modificat și reparaţii în zonele cu burdușiri, înlocuirea a 1,8 km de șanţ dalat, menţinerea șanţului existent cu refaceri pe secţiuni locale, lucrări de consolidare pentru zonele cu ziduri de sprijin degradate de pe partea dreaptă a drumului și dublarea acestora cu lucrări pe cursul Oltului. La acestea se adaugă consolidarea corpului drumului și două poduri peste pârâul Lotrișoara și respectiv pârâul Meghiș.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor precizează că “realizarea graficului de execuţie este condiţionată de execuţia lucrărilor de conservare în situ a monumentului istoric Turnu Spart (Boiţa) km 245+230- km 245+520 ce trebuiesc executate de către un subcontractant de specialitate desemnat în urma unei proceduri de achiziţie.” MT mai adaugă că  pentru întocmirea proiectului de conservare a sitului arheologic au fost demarate în perioada mai-septembrie 2016 trei proceduri de achiziţie directă pentru care nu s-a prezentat niciun ofertant.

 Rasfoieste revista ARENA Constructiilor editia octombrie 2016

Sus