Oferte locuri de munca top

Lucrarile de imbunatatire a accesibilitatii in zona Ruse-Giurgiu au demarat pe partea bulgara

Lucrarile de imbunatatire a accesibilitatii in Euroregiunea Ruse-Giurgiu, au demarat si pe partea bulgara, la Ruse.
Valoarea totala a proiectului este de 7,77 milioane euro, din cheltuielile eligibile se ridica la suma de 6,79 milioane euro. Fondurile sunt impatite astfel: 5,53 milioane euro pentru primaria Ruse si 1,26 milioane euro pentru primaria Giurgiu.
Contractul de finantare a proiectului transfrontalier implementat de primaria Giurgiu in parteneriat cu primaria Ruse a fost incheiat in 13 iulie 2012 . Durata de implementare stabilita fiind de 30 de luni.
In orasul Ruse se vor executa lucrari de reamenajare, consolidare si infrumusetare a bulevardului Tutrakan, precum si de reabilitare a anumitor utilitati din perimetrul respectiv.
La Giurgiu vor fi reabilitate segementele de drum ce leaga centrul orasului de zona de frontiera, in lungime totala de 2.411 m si se vor realiza doua sensuri giratorii pe acest traseu. Astfel vor fi reabilitate patru tronsoane de drum: bd. Bucuresti (L = 915 m), strada Nicolae Balcescu (L = 291 m), strada Vlad Tepes (L = 955 m) si bd. Mihai Viteazu (L = 250 m).
La Giurgiu, ordinul de incepere a lucrarilor de executie a fost emis in data de 4 noiembrie 2013. Primul tronson de reabilitare a segmentelor de drum de pe teritoriul municipiului Giurgiu a fost deja realizat pe bulevardul Mihai Viteazu pana la sfarsitul anului 2013 (inlocuiri de borduri, reabilitare trotare). Lucrarile de executie a lucrarilor din Giurgiu prevazute in proiect au ca termen de realizare luna noiembrie 2014.
Proiectul „Imbunatatirea accesibilitatii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013, este unul de importanta majora pentru dezvoltarea infrastructurii din Euroregiunea Ruse-Giurgiu si va conduce la fluidizarea traficului rutier pe traseul ce conecteaza cele doua orase la coridorul de transport pan-european nr. 9.

Sus