Solplanet x AeroFix

Lucrările de construcţii au crescut cu peste 10%, în primul semestru

dSectorul de construcţii nerezidenţiale a înregistrat cea mai mare creştere a volumului lucrărilor, de 13,5%, ca serie brută, în semestrul I 2015 comparativ cu acelaşi semestru al anului precedent, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Creşteri importante au fost înregistrate şi pe sectoarele de construcţii inginereşti, cu 10,1%, şi la clădirile rezidenţiale, cu 4,9%, în primele şase luni ale acestui an în comparaţie cu acelaşi interval al anului precedent.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 10,3%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 14%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11% şi la lucrările de construcţii noi cu 9,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 16,3%, clădirile rezidenţiale cu 12% şi la construcţiile inginereşti cu 0,8%, în primul semestru din 2015 comparativ cu acelaşi interval al anului anterior.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 19,9%, lucrările de construcţii noi cu 11% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,9%.

În luna iunie 2015 comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, la clădirile nerezidenţiale cu 43,8% şi la construcţiile inginereşti cu 12,8%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 23,9%.

Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii noi cu 16,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,9% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,8%. Per total volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 13%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 47,9%, respectiv cu 3,3%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,4%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi cu 16,6%, lucrările de reparaţii capitale cu 12,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 4,7%.

La nivel naţional volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 13,5%, în luna iunie 2015 comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent.

 

 

 

Sus