Oferte locuri de munca top

Lucrari de cadastru, efectuate de angajatii primariilor

Primăriile sunt încurajate de către ANCPI să efectueze prin angajații proprii anumite lucrări de specialitate în domeniul cadastrului. Singura condiție este ca aceștia să dețină autorizație emisă de ANCPI pentru categoria E.

Potrivit legislației în vigoare, „Persoanele fizice autorizate în categoria E pot executa lucrări de specialitate numai la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale la care sunt angajate. Lucrările pe care le pot executa sunt: planuri parcelare, planuri de încadrare în tarla, planuri de situaţie pentru studii de prefezabilitate şi/sau fezabilitate şi pentru reţele edilitare locale”.

Pentru eficientizarea activității, oficialii îşi propun să interconecteze sistemele informatice ale autorităților locale și centrale și să creeze o bază de date comună.

Deocamdată nu există o evidență clară a proprietăților imobiliare, iar crearea unei astfel de evidențe ”este primul pas spre dezvoltarea comunităților locale”.

De asemenea, ANCPI are în vedere obținerea de fonduri europene pentru scanarea supraterană și subterană a străzilor, conform Planului Național de Redresare și Reziliență, după cum a precizat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

La rândul său, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a subliniat:. „Realizarea cadastrului general al Municipiului București este o prioritate. Este absolut necesar să facem ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală. Doar așa vom reuși să oprim abuzurile și să dezvoltăm Bucureștiul în direcția pe care ne-o dorim cu toții.

Din 2020, autoritățile și instituțiile din administrația publică centrală și locală sunt scutite de la plata taxelor pentru înregistrarea în evidențele de cadastru și carte funciară a proprietăților care aparțin primăriilor sau se află în patrimoniul statului.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus