Oferte locuri de munca top

Locuintele din Romania s-au scumpit mai accelerat decat cele din UE

Locuințele din țara noastră s-au scumpit mai accelerat decât cele din UE pe parcursul primelor trei trimestre din anul trecut, comparativ cu perioada similară a anului precedent, potrivit datelor statistice ale Eurostat.

Prețurile locuințelor din România au înregistrat creșteri, pe parcursul primelor trei trimestre ale anului trecut. Evoluția a continuat trendul din ultimul trimestru al anului 2017, când prețurile au fost mai mari cu  5,6% față de ultimul trimestru al anului precedent (4,2% la nivelul UE) .

În primul trimestru al anului 2018, prețurile locuințelor din țara noastră au crescut cu 6,6% comparativ cu cele din perioada similară a anului precedent (față de 4,5% la nivelul UE).

În cel de-al doilea trimestru din 2018, creșterea a fost mai moderată, de 4,7% (față de 4,4% la nivelul UE) comparativ cu al doilea trimestru al anului 2017.

În schimb, creșterea s-a accentuat în cel de-al treilea trimestru din 2018, când prețurile locuințelor au  înregistrat o creștere de 5,7% (față de 4,3% la nivelul UE).

În ​​zona euro și în Uniunea Europeană, prețurile locuințelor au crescut cu 4,3% în trimestrul 3 al anului 2018, comparativ cu același trimestru din 2017,

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor locuințelor în cel de-al treilea trimestrul al anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, au fost înregistrate în Slovenia (+ 15,1%), Țările de Jos (+ 10,2%) și Irlanda (+ 9,1%), în timp ce prețurile au scăzut în Suedia (-2,1%) și Italia (-0,8%).

 

 

Citiți și:

Viitoare blocuri cu 7 și 14 niveluri, in zona centrala a Capitalei

Cum merg vanzarile intr-un mare ansamblu rezidential, aflat in constructie

Teren de 11 ha, in nordul Bucurestiului, pregatit pentru dezvoltari imobiliare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus