Oferte locuri de munca top

Livrari record pe piata de birouri din Cluj-Napoca

Peste 44.000 mp inchiriabili de spatii de birouri vor fi livrati in acest an in Cluj- Napoca, mai mult cu peste 300% comparativ cu anul anterior, 2017 urmand sa fie astfel cel mai bun an pentru piata de birouri regionala, potrivit datelor Coldwell Banker Transilvania.

Cea mai mare parte a spatiilor noi din acest an se afla in faza a treia a proiectului The Office (16.770 mp) si Novis Plaza (14.171 mp). Alte proiecte care vor pune pe piata o suprafata semnificativa de birouri noi fiind Vivido Business Center (7.000 mp) si Central Business Plaza (4.000 mp).

”Piata de birouri din Cluj – Napoca trece printr-o perioada de efervescenta, atat ca livrari cat si din punct de vedere al inchirierilor. Aproximativ jumatate de milion de persoane locuiesc in zona metropolitana Cluj – Napoca, daca luam in calcul atat Florestiul care a devenit practic un nou cartier, cat si numarul ridicat de studenti, Anual exista o cerere stabila de aproximativ 20.000 mp de spatii de birouri moderne, tinand cont ca in fiecare an intra in campul muncii aproximativ 6.000 de studenti, fara a ne gandi la reconversiile profesionale”, explica Cristian Simon, director Office Division in cadrul Coldwell Banker Transilvania.

Aproximativ 47,3% din cei peste 44.000 mp de birouri care se vor livra in acest an in Cluj – Napoca sunt deja inchiriati, in timp ce 64% din suprafata de birouri care va fi finalizata in 2018 in oras este deja inchiriata. Cele mai importante proiecte de birouri care vor fi finalizate in 2018 in Cluj – Napoca sunt United Business Center, impreuna cu cladirea adiacenta Riviera si Scala Center.

Stocul total existent de spatii de birouri in oras se ridica la putin peste 244.000 mp, dintre care 77% sunt clasa A, 10% clasa B si 13% clasa C, Cluj – Napoca fiind a doua piata de birouri din Romania, dupa Bucuresti.

Gradul de neocupare al birourilor din Cluj – Napoca se ridica la aproximativ 7%, cu un procent mediu de neocupare de 4% pe segmentul birourilor de clasa A, in timp ce chiria lunara medie se ridica la 11,5 euro / mp pe segmentul birourilor de clasa A.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus