Oferte locuri de munca top

Lituanienii construiesc un ansamblu rezidential langa Parcul Tineretului

Hanner - The ParkHanner, cel mai mare dezvoltator imobiliar lituanian, va construi in Bucuresti un ansamblu rezidential cu 460 de apartamente, dispuse in 4 blocuri. Ansamblul, denumit The Park, este situat langa Parcul Tineretului, pe Strada Pajistei. Prima faza a proiectului, cu 69 de apartamente, a fost livrata in luna august a anului curent, iar celelalte trei faze, fiecare a cate 130 de unitati locative, vor fi realizate etapizat, pana in anul 2017, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Group.
Lucrarile la fundatia celui de al doilea bloc au inceput deja, astfel incat receptia sa este asteptata pentru sfarsitul anului viitor. Constructia este realizata cu capital propriu intrucat conditiile cerute de banci pentru creditare sunt foarte restrictive, argumenteaza domnul Valuckas.
Preturile in ansamblul The Park incep de la 55.000 de euro, inclusiv TVA, pentru un studio, in timp ce apartamentele cu doua camere sunt ofertate la 75.000 de euro, cele cu trei camere la 95.000, iar unitatile cu patru camere la 120.000 de euro. Pana in prezent, dezvoltatorul a vandut 30% din apartamentele primului bloc.
Conceptul proiectului graviteaza in jurul eficientei energetice sporite. Acest deziderat este atins prin construirea peretilor din blocuri de BCA, cu aplicarea unor straturi de vata minerala, atat la exterior cat si la interior, utilizarea centralelor termice cu condensare si a corpurilor de iluminat cu LED in spatiile comune.
Mergand si mai departe, incepand cu faza a doua, va fi aplicata o tehnologie care ii va permite utilizatorului sa controleze de la distanta sistemul de incalzire a locuintei, prin intermediul telefonului mobil, diminuand si mai mult risipa de energie.
Desi dezvoltatorul a achizitionat inca din 2007 terenul de aproximativ un hectar de langa Parcul Tineretului , instalarea crizei a amanat demararea lucrarilor pana anul trecut. Daca proiectul The Park va evolua conform asteptarilor, atunci,  in decurs de un an, dezvoltatorul ar putea lua in considerare achizitia altor terenuri pentru proiecte rezidentiale, a mai precizat reprezentantul Hanner.
In opinia sa, piata rezidentiala din Bucuresti va creste din punct de vedere al volumului, in timp ce preturile vor stagna.

Pana la The Park, Hanner a mai dezvoltat in Bucuresti alte doua ansambluri rezidentiale, dar in cadrul unor parteneriate: City Center Residence (in parteneriat cu EGI) si Carol Park Residence ( in parteneriat cu Bellerive), cele doua insumand 263 de apartamente.
La nivel international, Hanner are in derulare opt proiecte imobiliare, insumand in jur de 1.000 de apartamente. La acestea se adauga si un proiect de spatii logistice.

Sus