Solplanet x AeroFix

Licitatie rutiera de aproape 330 mil lei, suspendata

Licitația de reabilitare a unui drum național a fost suspendată temporar de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR.

Sectorul de drum pe care ar urma să se desfășoare lucrările este situat de la limita dintre județele Teleorman și Olt până la limita dintre județele Olt și Dolj.

Este vorba despre lucrările pentru 50 de kilometri din DN 6 Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230, care se află în etapa de relicitare.

Procedura de achiziție publică a fost ”suspendata temporar ca urmare a solicitărilor operatorilor economici interesați de decalarea termenului de depunere a ofertelor. In același timp, suspendarea a avut drept cauză publicarea răspunsurilor la ultimele solicitări de clarificare a documentației tehnice de atribuire”, după cum ne-au declarat reprezentanții CNAIR.

Valoarea totală estimată a contractului scos la licitație este cuprinsă între intervalul 289.989.055 și 329.220.452 lei, fără TVA.

Valoarea minimă a intervalului reprezintă valoarea estimată a procedurii, în funcție de care se va elabora și evalua oferta, iar valoarea maximă a intervalului conține atât valoarea estimată a procedurii, cât și valoarea posibilelor lucrări noi similare.

CNAIR a optat pentru achiziția ulterioară de noi lucrări similare de la ofertantul a cărui oferta va fi declarată câștigătoare, în cuantum de 39.231.396 lei fără TVA, valoarea reprezentând 15% din valoarea estimată a contractului.

Încercările de reabilitare a sectorului de drum au început acum 10 ani, timp în care proiectul a fost atribuit societății Romstrade SRL, după care a fost reziliat.

La a doua licitare, câștigătoare a fost desemnată o asocierea condusă de societatea Secol SRL, iar în urma unei contestații, societatea Tirrena Scavi SpA a obținut locul întâi. Și această ofertă a fost ulterior descalificată de Comisia de Evaluare a CNAIR.
Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM. Criteriul de atribuire stabilit de CNAIR este „cel mai bun raport calitate – preț”.

Durata contractului este de 78 de luni.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus