Oferte locuri de munca top

Licitatia pentru un drum din bani europeni, anulata

Licitația pentru atribuirea contractului de proiectare a centurii Zalău Nord Crișeni – Hereclean a fost anulată de către autoritatea contractantă, asociația “Zona Metropolitană Zalău”.

Procedura de achiziție publică a fost lansată într-un final în primăvara acestui an și a fost depusă o singură ofertă, cea a firmei Explan SRL. Proiectarea ar fi trebuit să dureze 13 luni.

Valoarea totală estimată a acestui contract era cuprinsă între circa 5,4 milioane lei și 6,27 milioane lei fără TVA.

Finanțarea face parte din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a spus că: ”anul trecut, această variantă ocolitoare de circa 8 km lungime a fost transferată autorităților locale pentru a realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

TOPUL DRUMARILOR

Acest eșec va amâna cu luni bune realizarea centurii Zalău Nord, în timp ce traficul pe relația Jibou/Cehu Silvaniei – Hereclean va continua să tranziteze aglomerata comună Crișeni și zona gării Zalău.”

Proiectul are ca scop realizarea unei variante de ocolire pentru descongestionarea traficului rutier în localitățile Zalău, Crișeni și Hereclean, respectiv varianta de ocolire va prelua fluxurile majore care tranzitează zona, în vederea fluidizării traficului prin reducerea timpului de transport, diminuarea blocajelor rutiere, devierea traficului greu și traversarea Municipiul Zalău, localității Crișeni și a localității Hereclean, separând fluxurile de trafic, care generează probleme legate de timpul de tranzitare, poluare atmosferică, afectarea prin vibrații a locuințelor din localitatea Crișeni și accidente rutiere și facilitarea legăturii cu localitățile din zonă.

Sus