Oferte locuri de munca top

Cladirile subrede nu vor mai putea fi folosite de public

5762722

Cladirile „cu bulina rosie” nu vor mai putea adaposti activitati permanente sau temporare pana la finalizarea lucrarilor de consolidare, daca va fi votat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente . Proiectul se afla până la finele lunii în dezbatere în Camera Deputaţilor.
În prezent iniţiativa legislativă este analizată la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor iar termenul pentru depunerea raportului este 7 octombrie.
Proiectul de lege prevede adăugarea unor precizări prin care este interzisă “organizarea de activităţi permanente sau temporare (în clădiri cu grad ridicat de risc seismic) până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la activităţi seismice a construcţiei existente.”Nerespectarea acestei dispoziţii este o contravenţie şi poate fi sancţionată cu amendă între 50.000 şi 70.000 de lei şi interzicerea emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru spaţiul în cauză, potrivit documentelor publicate de Camera Deputaţilor.
Iniţiativa aparţine unui grup de 36 de parlamentari PSD conduşi de senatorul Darius Bogdan Vâlcov.
Proiectul de lege a fost deja aprobat de Senat şi urmează dezbaterea la Camera Deputaţilor, camera decizională în acest caz.

Sus