Oferte locuri de munca top

Legea calitatii in constructii, din nou modificata

Schimbările nu încetează să apară pentru Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții. Noi schimbări sunt din nou propuse, la mai puțin de o săptămâna după ce alte modificări ale aceleiași legi au fost adoptate de către Camera Deputaților.

De această dată, inițiativa aparține unui grup de senatori și deputați de la mai multe partide politice. În prezent, propunerea este înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Consultanții, implicati prin lege in procesul de construire

Firmele de consultanță vor face parte din factorii care sunt implicați prin lege în procesul de obținere a unei construcții de calitate. În plus, este propusă și o nouă secțiune care să stabilească obligațiile și răspunderea firmelor de consultanță, similar celorlalți factori implicați.

Motivarea acestei decizii este reprezentată de faptul că firmele de consultanță au un rol crucial în realizarea de construcții care să respecte scopul Legii 10/1995 privind calitatea în construcții, astfel ca performanțele de comportare a investițiilor realizate în exploatare să fie optime, în scopul satisfacerii, pe întreaga durată de existență, a utilizatorilor și colectivităților, susțin inițiatorii.

Formulare ISC, uniforme pentru toate tipurile de construcții și toți actorii din domeniu

Totodată, pentru a facilita procedurile în execuția construcțiilor și pentru a ușura modul de urmărire a acestora, Inspectoratul de Stat în Construcții va elabora și aproba formularele pentru rapoartele zilnice și periodice, procesele verbale și pentru alte documente de întocmit în diferitele faze ale execuției unei construcții.

În acest fel informațiile necesare urmăririi unui obiectiv vor fi ușor de identificat și de urmărit, indiferent de domeniul de construcții, vor fi uniforme pentru toate tipurile de construcții și toți actorii din domeniu vor fi obligați să le folosească.

Aceasta este metoda la care a apelat majoritatea statelor UE tocmai pentru de a urmări ușor fazele unei investiții și de a putea accesa rapid informațiile relevante din aceste rapoarte, concluzionează inițiatorii.

 

Descărcați aici proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții

 

 

 

 

Citiți și:

Hotel cu 13 etaje, propus spre construire in Capitala

Proiect pentru construirea unui mare spital judetean in tara

Viitor ansamblu imobiliar cu 700 de apartamente in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Un comentariu;

  1. Thorwachter Augustin-Mihail said:

    …si cuantumul, valoarea alocată celor ce urmăresc execuția lucrărilor, care trebuie să respecte cerințele proiectului tehnic, va rămâne la fel de…”atractiv”?

Sus