Oferte locuri de munca top

La ce se asteapta managerii din constructii

Evoluția sectorului de construcții până la finele lunii mai a fost estimată de către managerii din domeniul construcțiilor în cadrul unei anchete de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică.

Potrivit estimărilor din luna februarie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -13%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creșterea acestora (sold conjunctural +26%).

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%).

Dintre activitățile care vor înregistra tendință de creștere, cea de fabricare a băuturilor va avea tendința de creștere cea mai mare (sold conjunctural +37%), urmată de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +33%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +2%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +11%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +35%).

Servicii

Conform estimărilor din luna februarie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +13%).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus