Oferte locuri de munca top

Investitorii pot depune proiecte pentru eoliene offshore

Larg2

Marea Neagra

Comisia Europeana a lansat un nou apel de proiecte pentru proiecte care vizeaza facilitarea cooperarii in zona Marii Negre, a Marii Baltice si a Marii Nordului.
In Romania proiectele pot fi depuse in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria. Un rol important in acest apel ar trebui sa il aiba proiectele de energie regenerabila.
“Parcurile eoliene offshore si alte surse de energie regenerabila trebuie conectate la reteaua terestra. In pachetul legislativ privind infrastructura energetica, care urmeaza a fi adoptat in curand se vor formula noi cerinte pentru infrastructura retelelor. Aceste instalatii vor necesita suprafete extinse, inclusiv in zonele transfrontaliere. O abordare comuna si o mai buna coordonare transfrontaliera in privinta MSP vor genera beneficii semnificative. Cercetarea finantata de UE in programul de cercetare PC7 vizeaza sprijinirea dezvoltarii energiei din surse regenerabile offshore si a organizarii spatiului maritim.”, se arata in documentul Comisiei Europene privind planificarea maritima.
La tipul de proiecte vizat de acest apel se pot inscrie si proiecte privind exploatarea de petrol si gaze offshore precum si proiecte care vizeaza activitatea de tranzit.
Data limita pentru depunerea proiectelor este 14 noiembrie.
In acelasi timp Comisia Europeana a mai lansat un apel de proiecte pentru asistenta tehnica in vederea implementarii Directivei pentru organizarea spatiului maritim (MSP).   Data limita pentru depunerea proiectelor este 15 octombrie, potrivit site-ului CE.

Sus