Oferte locuri de munca top

Investitorii imobiliari sunt interesati sa dezvolte pe pietele secundare

474.jpg Competitia acerba pentru proprietatile din pietele principale europene, ii determina pe tot mai multi investitori imobiliari sa se reorienteze spre pietele in curs de revenire, precum Irlanda si Spania sau spre orase si proprietati secundare, potrivit unui sondaj realizat de Urban Land Institute (ULI) si compania de consultanta PricewaterhouseCoopers in randul investitorilor.
„Pe piata imobiliara din Romania, ne asteptam la o usoara crestere a tranzactiilor, in special pe segmentul de birouri, dar si la un interes mult diminuat pentru proprietatile de retail, industriale si rezidentiale”, afirma Francesca Postolache, Director, Assurance Services, Real-Estate team leader PwC.
Conform sondajului realizat la nivel european, 71% dintre investitorii imobiliari considera ca penuria de proprietati corespunzatoare, disponibile pentru achizitie, va avea un impact moderat sau chiar semnificativ asupra activitatii lor in 2014. Ca urmare a intensificarii competitiei, 59% din respondeti sunt de parere ca pietele principale din Europa, precum Londra, Paris si Munchen, au ajuns sa fie supraevaluate. Prin urmare, investitorii sunt din ce in ce mai receptivi la asumarea unor riscuri mai mari in speranta obtinerii unor castiguri. Astfel, investitoriii sunt dispusi sa cumpere proprietati generatoare de venit in orase secundare sau proprietati secundare de pe pietele principale.
In paralel, tot mai multi investitori iau in considerare sa dezvolte proiecte noi pentru a-si adauga proprietati de valoare portofoliilor. Astfel, 71% dintre respondentii aceluiasi studiu considera dezvoltarea ca o activitate atractiva pentru a obtine proprietati de calitate.
Raportul mai subliniaza ca, in acest an, ar putea creste semnificativ disponibilitatea de capital pe piata imobiliara din Europa. 71% dintre investitori apreciaza ca isi vor majora capitalul pentru refinantarea unor investitii noi in 2014. Desi o parte din capital va proveni din Europa, majoritatea oamenilor de afaceri din domeniu se asteapta la o crestere a contributiei capitalului din zona Asia-Pacific, in principal, dar si din America.

Sus