Oferte locuri de munca top

Investitori germani: scaderea cererii afecteaza cel mai mult companiile  

Cererea redusă de produse și servicii afectează cel mai mult afacerile companiilor germane în țara noastră, după cum arată un sondaj realizat de camera de comerț și industrie româno-germană  AHK România.

De asemenea, companiile sunt afectate de restricțiile de călătorie (peste 61%), precum și de amânarea sau anularea investițiilor.

Investitorii germani din țara noastră estimează scăderi semnificative ale cifrei de afaceri și o redresare economică cel mai devreme în 2021.

În majoritatea lor, aceștia se așteaptă la o scădere a cifrei de afaceri între 10% și 25%. De asemenea, peste 24% sunt de părere că afacerile lor vor scădea cu mai mult de 25% ca urmare a pandemiei de Coronavirus. Revenirea la normalitate în business nu va avea loc înainte de anul viitor.

Chiar dacă multe restricții au fost ridicate și au fost anunțate măsuri de sprijin importante pentru stimularea economiei, companiile sunt îngrijorate.

Cei mai importanți factori de risc îi reprezintă în momentul de față condițiile-cadru politice (peste 68%) și lipsa măsurilor de sprijin pentru mediul de afaceri (peste 58 %).

Puține companii se mai gândesc în prezent la investiții, mai reiese din sondaj. Cheltuielile pentru investiții vor fi mai mici decât cele planificate înainte de criză, spun 67% dintre respondenți și doar 4,5% se așteaptă la creșterea investițiilor.

În ce privește numărul de angajați, jumătate dintre participanții la sondaj cred că acesta nu se va modifica, 46% spun că numărul de angajați va scădea.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-26 iunie 2020. Au participat 89 de companii, cele mai multe din industrie (48,3%), sectorul serviciilor (19%), construcții (11%) și comerț (8%).

 

 

 

Citiți și:

O noua cladire pentru un spital va costa peste 52 mil euro

Noi spatii comerciale, in portofoliul unor investitori straini

Zona de locuire si parc de activitati, in pregatire pe aproape 9 ha

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus