Oferte locuri de munca top

Investitii noi in porturile Constanta si Galati

Noi investiții pentru creșterea capacității de operare a Porturilor Constanța și Galați au fost aprobate de Guvern.

Portul Constanța

Al doilea act normativ este necesar continuării lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța.

Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se asigură sumele necesare unor investiții care vor duce la creșterea fluxurilor de marfă și transferarea acestora mult mai eficient de la modul de transport maritim la modurile de transport terestre.

Investițiile au o valoare de 5,355 miliarde de lei și trebuie finalizate în 48 luni.

Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat și din venituri proprii ale CFR SA.

Astfel, va crește atât capacitatea de operare a Portului Constanța, cât și importanța acestuia pentru aprovizionarea altor zone.

Pe lângă modernizarea rețelei feroviare, proiectul prevede și lucrări de consolidare care vor mări suprafețele și vor optimiza activitățile de manevră.

Peste 850 mii mc de agregate vor fi extrase dintr-un nou perimetru

Portul Galați

Infrastructura portului Galați va fi îmbunătățită prin construirea unui cheu vertical pe o lungime de 868 m. Vor fi suplimentate suprafețele portuare și vor fi modernizate zonele de acces rutier și feroviar.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat: ”Valoarea actualizată a investiției este de 780,256 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene (CEF și POIM), fonduri de la bugetul de stat, sume din bugetul CN APDM SA Galați și surse proprii ale unor partenerilor privați.

Întregul proiect trebuie finalizat în 40 de luni.”

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus