Oferte locuri de munca top

Investitii de peste 1,4 mld lei, aprobate de Guvern

Investiții-strategice în infrastructură, însumând peste 1,4 miliarde de lei, au fost aprobate în cadrul ședinței de Guvern de astăzi.

”Aceasta este dovada clară și concretă că România face eforturi serioase în vederea sprijinirii Ucrainei, prin susținerea tranzitului de cereale, dar și pentru a interconecta regiunea pe zona de infrastructură. Deoarece puterea noastră economică este esențială pentru siguranța noastră ca stat și pentru construirea unei securități regionale extinse”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Investițiile aprobate vizează extinderea și modernizarea Portului Constanța.

Acesta sunt:

* ”Master planul infrastructurii rutiere și de acces a Portului Constanța – extinderea,

modernizarea și reabilitarea drumurilor și pasajelor din Portul Constanța

Valoarea totală a investiției este de 721.301 mii lei (TVA inclus), din care valoarea lucrărilor de construcții montaj se ridică la 611.921 mii lei(TVA inclus)

* ”Modernizare și extindere infrastructura de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța”

Valoarea totală a investiției est de 165.918 mii lei (inclusiv TVA), din care valoarea lucrărilor de construcții montaj se ridică la 123.598 mii lei (TVA inclus)

* „Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – etapa a II-a”

Valoarea totală a investiției este de 557.674 mii lei (TVA inclus),  din care valoarea lucrărilor de construcții montaj se ridică la 250.405 mii lei (TVA inclus).

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Finanțarea acestor obiective de investiții se va realiza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2017 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și din surse proprii ale Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus