Oferte locuri de munca top

Investitii de 60 mil. lei in Complexul „Lia Manoliu”

625.jpg Primaria Bucuresti va investi in acest an aproape 60 milioane lei in dezvoltarea Complexului Sportiv „Lia Manoliu”.
In incinta complexului va fi construita o Sala multifunctionala cu o capacitate de pana la 12.000 de locuri, patinoarul Flamaropol va fi refacut si modernizat, totodata facilitatile complexului vor fi dezvoltate prin crearea unei academii de tenis.
Primaria doreste sa raspunda astfel nevoii stringente de amenajari sportive publice.
*Arena Multifunctionala la standarde internationale contemporane
40 milioane lei au fost alocate din bugetul primariei pe 2014 pentru lucrarile la Sala Multifunctionala Complex Sportiv „Lia Manoliu”.
Valoarea totala a investitiei va fi de 368,28 milioane lei, iar durata de executie va fi potrivit graficului de doi ani.
Constructia va fi ridicata pe un teren in suprafata de 4,5 ha din incinta complexului, aflat in proprietatea Municipiului Bucuresti.
Proiectul are ca obiectiv principal organizarea de Campionate Internationale, europene si mondiale, pentru diferite discipline sportive precum gimnastica, handbal, baschet, volei, tenis, etc., sporirea numarului de spectacole si concerte oferite de celebritati de mare anvergura, imbunatatirea conditiilor in domeniul ospitalitatii corporatiste si a sponsorizarilor.
*Acoperisul Patinoarului Flamaropol va deveni pietonal
Primaria Capitalei isi propune in acest an totodata refacerea si modernizarea actualului Patinoar Mihail Flamaropol.
Proiectul va beneficia in acest an de un buget de 6 milioane lei, insa valoarea totala a investitiei a fost estimata la 134,63 milioane lei.
Se va realiza un patinoar modern pentru sporturi pe gheata, dotat si echipat la standarde inalte de calitate. Primaria intentioneaza sa integreze patinoarul atat in circuitele competitionale internationale, cat si intr-un circuit sportiv public permanent.
In scopul integrarii armonioase in parc, se are in vedere amenajarea unui acoperis verde al constructiei si accesul publicului, permitand astfel o priveliste panoramica asupra ansamblului.
Patinoarul va avea o suprafata desfasurata de aprox. 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperisul viitorului patinoar va fi pietonal, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinatate. Pe teren se va asigura si o zona de parcare in aer liber pentru aprox. 82 autoturisme.
Durata de executie a proiectului va fi de asemenea de doi ani.
*Academie de tenis in apropierea Arenei Nationale
In aceeasi incinta va demara proiectul de constructie a Academiei de Tenis- Complex Sportiv „Lia Manoliu”.
Investitia a fost estimata la suma de 7,7 milioane lei din care in acest an pentru proiect au fost alocate 5,85 milioane lei.
Terenul vizat se afla in imediata vecinatate a Arenei Nationale pe fosta platforma de prefabricate si organizare de santier a stadionului, santier ce si-a incheiat activitatea.
Proiectul presupune amenajarea a sase terenuri de tenis dotate cu gradene pentru 1.300 spectatori,vestiare cu grupuri sanitare, punct de alimentatie publica, cabinet medical si grupuri sanitare.
Totodata municipalitatea a alocat in acest an 7,75 milioane lei pentru reabilitarea Stadionului „Lia Manoliu”.

Sus