Solplanet x AeroFix

Investitii de 26 mil euro, anul acesta, in Covasna

Județul Covasna are un buget de investiții pentru acest an în valoare de 26 milioane de euro. Din bugetul total de 79 milioane de euro (peste 389,35 milioane lei), vor mai fi alocate 31,5 milioane de euro pentru susținerea și dezvoltarea sistemului de sănătate, 10,5 milioane de euro pentru asistență socială,

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor a declarat: „Vorbim despre cel mai mare buget consolidat din ultimii 30 ani, datorită și faptului că vom avea sume semnificative din fonduri europene. Dacă ne luăm după cele mai importante domenii de activitate din cadrul CJ Covasna, vom vedea că cea mai mare sumă va fi alocată pentru dezvoltarea și susținerea Spitalului Județean de Urgență, fiind vorba de 154,9 milioane de lei. Pentru modernizarea și întreținerea drumurilor județene, avem 95,2 milioane lei, iar pentru sistemul social și protecția copilului am alocat 54,5 milioane de lei”.

De asemenea, pentru susținerea instituțiilor de cultură, pentru culte și activități sportive s-au alocat 36,9 milioane de lei.

Totodată, CJ Covasna a aprobat și programul de modernizare a localităților din județul Covasna își propune drept obiectiv consolidarea funcţiei pe care spațiul rural o îndeplineşte în cadrul societății, ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor din mediul rural, dar și protejarea patrimoniului cultural tradiţional. Aici intră și Programul anual privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a sprijinului financiar acordat unităților de cult, de 1,5 milioane lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

Sus