Oferte locuri de munca top

Inventarierea terenurilor de retrocedat a ajuns la 97%

IMG_03La nivelul naţional inventarierea terenurilor ce urmează să fie retrocedate a ajuns la 97%, informează Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor-

În acelaşi timp, pe anumite segmente cum ar fi terenul din Sectorul 5 din Capitală această inventariere este finalizată.

Până la jumătatea lunii aprilie Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a efectuat despăgubiri în valoare de peste 207 milioane de lei.

Sumele reprezintă a doua tranşă a despăgubirilor eşalonate pe cinci ani cu rate care nu pot fi mai mici de 5.000 de lei anual, potrivit Legii 165/2013, art. 41, alin. 1 şi 2.

ANRP a emis anul trecut titluri de plată de peste 544 de milioane de lei, reprezentând “despăgubiri aprobate de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor înainte de intrarea în vigoare a legii (165/2013) precum şi a sumelor stabilite prin hotărâri judecătoreşti.

Ministerul Finanţelor Publice a plătit integral această sumă, se arată în răspunsul dat de ANRP la o interpelare privind stadiul retrocedărilor.

Sus