Oferte locuri de munca top

Intrari putine, iesiri putine pe piata firmelor de constructii

Numărul firmelor de construcții nou intrate pe piață a scăzut cu peste 24% în primul trimestru față de al celor din perioada similară a anului trecut.

Pe perioada primelor trei luni din acest an au fost înregistrate la Registrul Comerțului 3.550 înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate de construcții.

în luna martie au fost înregistrate 836 noi înmatriculări în construcții, mult mai puține decât anul trecut, variația fiind de -42% față de luna similară a anului trecut

Dar trebuie ținut cont și de faptul că anul trecut, de la 1 ianuarie au intrat în vigoare facilitățile fiscale pentru sectorul construcțiilor ceea ce a impulsionat semnificativ înregistrarea de noi firme.

Chiar dacă a încetinit ritmul de înregistrare de noi firme, totuși nu se înregistrează o accelerare a ieșirilor din piață.

Numărul de suspendări ale activității a fost de 213, în scădere cu 30% față de primul trimestru al anului trecut.

Pe perioada primelor trei luni din acest an, numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență a fost de 221, la un nivel aproape egal cu cel înregistrat anul trecut, când au fost înregistrate 220 de insolvențe.

Înmatriculările cu obiect de activitate tranzacții imobiliare au fost de 633, mai puține cu circa 9% față de cele din perioada primelor trei luni de anul trecut. În martie au fost înregistrate 148 de astfel de înmatriculări, față de 222 în luna similară a anului trecut.

Insolvențele din acest domeniu au înregistrat o scădere de 48%, de la 25 la 13 în perioada ianuarie – martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

La nivelul întregii economii numărul înmatriculărilor înregistrate pe perioada primelor trei luni din acest an a fost de 27.129, mai mic cu 35,46% față de cel din perioada similară a anului trecut,

În total, numărul profesioniștilor intrați în insolvență a scăzut în primele trei luni din acest an cu 12,52%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 1.320 unități.

 

 

Citiți și:

Peste 90 de vile, in prima etapa a unui amplu proiect rezidential

Investitii de 18 mil euro in modernizarea unor drumuri judetene

Unitate agricola, extinsa si modernizata cu peste 3 mil euro

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus