Oferte locuri de munca top

Intram intr-un nou ciclu imobiliar

904.jpg Piata imobiliara si-a revenit in ultimii ani dupa caderea abrupta inceputa in 2009, iar anul acesta intra intr-un nou ciclu. Prin urmare,dezvoltatorii imobiliari, trebuie sa isi asigure acum terenurile pentru noile proiecte imobiliare, considera Attila Peli directorul departamentului de terenuri si dezvoltare imobiliara JLL.
Consultantul imobiliar recomanda dezvoltatorilor sa achizitioneze cele mai bune terenuri de pe piata, chit ca sunt putin mai scumpe decat celelalte. In fapt, singurele proprietati care nu au simtit criza aproape deloc au fost cele amplasate pe terenuri exceptionale, argumenteaza domnul Peli.
Piata de acum este similara cu cea din 2003-2004. Dezvoltatorii erau atunci destul de precauti, insa cei experimentati simteau ca este momentul potrivit pentru a cumpara terenuri foarte bune. Toti, ca si astazi, erau in cautare de proiecte cu risc foarte mic, adica proiecte (in special de birouri) in locatii exceptionale.
„Cei curajosi au avut de castigat: cand esti printre primii pe piata ai sansa de a cumpara cele mai bune terenuri la preturi rezonabile. Mai mult decat atat, ai timp (3-4 ani) sa livrezi proiectul exact cand piata este foarte buna pentru vanzare”, sustine domnul Peli.
In ciclul anterior, cei ce au cumparat terenuri in 2003-2006 au livrat proiecte de succes si le-au vandut in 2007-2008 cand piata era sus, la preturi ridicate. In schimb, cei ce au cumparat terenuri in 2007-2008 au ramas in general cu ele, nedezvoltate, asta in cazul in care nu au fost nevoiti sa le cedeze bancilor finantatoare. Mai mult decat atat, primii cumpara cele mai bune terenuri, iar cei ce vin deodata cu valul cumpara ce a mai ramas. In plus, platesc preturi mai mari decat primii care au cumparat deja terenurile cele bune, explica reprezentantul JLL.

Sus