Solplanet x AeroFix

Integral Business din Pipera, închiriat aproape în totalitate

Integral business centerClădirea de birouri Integral Business Center din Pipera – Voluntari a ajuns la un grad de închiriere de cira 85%. Clădirea a fost dezvoltată de compania Integral Invest, deţinută de omul de afaceri basarabean Constantin Iavorski.

“Sperăm să avem clădirea închiriată în totalitate în câteva luni”, precizează Constantin Vlădulescu, director general Integral Invest.

Clădirea de birouri de clasa A, cu subsol + parter + 9 etaje + etaj tehnic a fost inaugurată în luna februarie. Adiacent, a mai fost construit un corp cu două etaje care găzduieşte săli de conferinţe. Suprafaţa închiriabilă pentru birouri depăşeşte 4.000 de metri pătraţi.

În prezent, mai sunt disponibile la închiriere două etaje. În clădire sunt deja prezente 17 firme din domenii precum consultanţă, leasing auto, transport feroviar, comercializare de produse petroliere etc.

Chiria se situează între 7 şi 9 euro pe metru pătrat pe lună, fiind mai mare pentru etajele superioare.

Investiţia a fost realizată cu fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Regional, ca un centru de sprijinire a afacerilor mici şi mijlocii. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproximativ 31,9 milioane lei, fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă a reprezentat aproape 16 milioane de lei, a precizat Iulian Badea, project manager Alexteam Consulting.

Fondurile nerambursabile au fost acordate cu condiţia ca 75% din suprafaţa închiriabilă să fie ocupată de firme mici şi mijlocii şi doar 25% de firme mari.

Proiectul a fost depus spre finanţare în aprilie 2010, iar contractul de finanţare a fost semnat 20 de luni mai târziu, în decembrie 2011, a adăugat domnul Badea.

Sus