Oferte locuri de munca top

Industria este in crestere fata de anul trecut

Sectorul industrial a crescut pe perioada primelor nouă luni ale acestui an, după cum arată evoluția cifrei de afaceri. De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare au înregistrat creșteri în primele trei trimestre ale anului curent, potrivit celor mai recente date transmise de Institutul Național de Statistică.

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 5,4%, în perioada primelor nouă luni din acest an comparativ cu perioada similară din anul trecut. Aceasta datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,7%), industria bunurilor de capital (+6,3%), industria bunurilor de uz curent (+4,9%) şi în industria bunurilor intermediare (+3,1%)

În luna septembrie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut cu 5,6%. Creșterea s-a datorat majorărilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+21,2%), industria bunurilor de capital (+4,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,4%) și în industria bunurilor intermediare (+3,3%).

Cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 5,7%, în perioada primelor nouă luni, comparativ cu perioada similară de anul trecut, datorită creşterii industriei extractive (+14,2%) și industriei prelucrătoare (+5,5%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%), industria bunurilor de capital (+5,0%), industria energetică (+3,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%).

În luna septembrie 2019, faţă de luna septembrie 2018, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 5,2%. Aceasta ca urmare a creșterii înregistrate în industria extractivă (+16,3%) și în industria prelucrătoare (+4,9%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,1%) și industria bunurilor de capital (+2,1%). Industria energetică a scăzut cu 3,3%.

 

 

 

Citiți și:

Teren de aproape 7 ha, pregatit pentru un proiect imobiliar mixt

Un om de afaceri local va construi blocuri cu 15 niveluri

Cine realizeaza SF-ul pentru proiectul unei unitati militare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus