Oferte locuri de munca top

Industria auto va impulsiona cererea de spatii industriale

Trei proiecte de spatii industriale urmeaza sa fie livrate in prima parte a acestui an, insumand o suprafata de peste 44.000 mp. Astfel, Lear Corporation, va prelua aproximativ 12.000 de mp in primul trimestru in Solo Industrial Park din Letcani, in apropiere de Iasi. Alti 25.000 de mp sunt in constructie in Ploiesti West Park si inca 7.200 mp in VGP Timisoara, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.
In ansamblu, va creste cererea pentru spatii industriale destinate industriei auto. Partea de vest a tarii ramane atractiva datorita apropierii de Europa Centrala, constructiei de autostrazi in zona si prezentei fortei de munca bine pregatita.
La nivel national, in 2013, a fost inchiriat un nivel record de spatii industriale de peste 200.000 mp, in crestere de 20% fata de anul anterior. Principalele orase vizate au fost Bucuresti (in jur de 50% din suprafata totala inchiriata), urmat de Oradea, Timisoara si Ploiesti.
Chiriile practicate pentru cele mai bune spatii industriale sunt cuprinse intre 3,8-4 euro pe mp pe luna. Chiriile spatiilor dedicate industriei usoare se situeaza la nivelul de 3,5-4,25 euro pe mp pe luna. In cazul spatiilor industriale de mari dimensiuni, de peste 20.000 mp, chiriile sunt mai mici, in jurul a 3,5 euro pe mp pe luna, potrivit JLL.
La finalul anului 2013, stocul de spatii industriale moderne din Romania era estimat de JLL la aproximativ 1,8 milioane mp, mai mult de 50% din total fiind localizat in Bucuresti si zonele invecinate

Sus