Oferte locuri de munca top

Îndrumătorul pentru expertiza tehnică a clădirilor pentru „rezistență mecanică și stabilitate”, in dezbatere

Proiectul Îndrumătorului privind cazurile particulare de expertizare tehnică a clădirilor pentru cerința fundamentală „rezistență mecanică și stabilitate”, elaborat în noiembrie 2016 a intrat în etapa de dezbatere publică.

Documentul poate fi util și investitorilor sau proprietarilor de clădiri, în condițiile în care: investitorii au obligația expertizării clădirilor de către experți tehnici atestați, în situațiile în care la acestea se execută lucrări de intervenție, în timp ce proprietarii de clădiri au obligația de a se asigura de realizarea lucrărilor de intervenții.

La finalul procesului, documentul nu va avea caracter normativ, dar va avea un rol de suport pentru activitatea inginerilor.

Îndrumătorul vizează mai multe sectoare de expertiză tehnică, pentru situații precum:

* Realizarea de clădiri noi în zona adiacentă clădirilor existente;

* Stabilirea locală a capacităților unui element structural;

* Reconfigurarea pereților nestructurali în clădirile existente;

* Reabilitarea termică a clădirilor;

* Evaluarea clădirilor supuse unor riscuri majore, altele decât riscul seismic;

* Demolarea clădirilor.

Îndrumătorul prezintă condițiile de aplicare și conținutul – cadru al expertizei tehnice pentru verificarea gradului de îndeplinire a cerinței fundamentale «rezistență mecanică și stabilitate», inclusiv aspectele tehnice și etapele specifice de investigare și evaluare, care trebuie avute în vedere în scopul fundamentării tehnico-economice a deciziei de intervenție.

„Evaluarea performanței probabile a clădirilor în cazurile particulare 1…6 reclamă competență înaltă și experiență deosebită întrucât activitatea de expertizare tehnică se realizează printr-o analiză cuprinzătoare și judecată inginerească a tuturor condițiilor care descriu starea tehnică a clădirii, precum și a corelației între efectele acestora. Totodată, procurarea datelor și efectuarea testelor, dacă este cazul, trebuie realizate de personal cu experiență în domeniu iar expertiza tehnică trebuie elaborată de un expert tehnic atestat, cu experiență specifică și minimum necesară pentru tipul de structură expertizat”, arată inițiatorii.

Îndrumătorul a fost elaborat de Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri.

și se adresează specialiștilor atestați cu activitate în domeniul construcțiilor, proiectanților, organismelor de verificare și control din sector.

Descarca si citeste Proiectul – Indrumator pentru expertiza tehnică a clădirilor 

 

 

 

 

 

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus