Oferte locuri de munca top

Inchisoare pentru constructorii care nu respecta protectia muncii

Constructorii care nu respectă măsurile legale de securitate și sănătate în muncă riscă pedeapsa cu amendă sau chiar cu închisoarea de la un an la 5 ani, potrivit unei propuneri legislative pentru modificarea Codului Penal. Inițiativa a fost înregistrată la Senat și urmează să fie analizată în comisiile permanente.

„Neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate și sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă. Fapta prevăzută, săvârșită din culpă, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”, arată propunerea formulată de Iulian Iancu, deputat PSD.

Totodată, deputatul cere ca infectarea prin orice mijloace a surselor și rețelelor de apă să se pedepsească cu închisoarea de la un an și 6 luni la 7 ani.

Dacă fapta este săvârșită din culpă, pedeapsa prevăzută este închisoarea de la 6 luni la 2 ani și 6 luni sau amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă pentru persoana juridică este cuprinsă între 1.000 și 25.000 de lei. Nu în ultimul rând, Iulian Iancu dorește ca și tentativa să fie incriminată.

„Contrafacerea și falsificarea sunt fenomene cunoscute, de neacceptat când produc consecințe grave asupra vieții, sănătății și securității consumatorilor. Sunt însă greu de evaluat și este posibil ca unele dintre ele să poată fi sesizate prea târziu pentru a le putea contracara vătămările. În mod cert însă, contrafacerile și falsificările produselor aduc câștiguri mari celor care le inițiază, le importă sau le comercializează”, afirmă Iulian Iancu.

Iulian Iancu este la al doilea mandat ca deputat, în ambele fiind membru al grupului parlamentar PSD. În prezent, este din nou președintele Comisiei pentru industrii și servicii (2012-2016; 2016- ), respectiv membru al Comisiei de validare. În actuala legislatură, deputatul a avut 14 luări de cuvânt, în șase ședințe.

În legislatura anterioară, deputatul a mai fost președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților privind situația celor două entități energetice, Societatea Complexul Energetic Hunedoara și Societatea Complexul Energetic Oltenia.

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Un comentariu;

  1. Anonim said:

    Daca muncesti risti sa ajungi la puscarie, mai bine furi milioane de euro si nu ti se intampla nimic.

Sus