Oferte locuri de munca top

Incepe concursul pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj

Va fi lansat concursul de soluții pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc Cluj-Napoca, anunțul fiind transmis de CJ Cluj  în vederea publicării în SEAP. Premiile totale ale concursului sunt de peste 38,43 milioane lei.

Concursul se va finaliza în luna iunie, când vom anunța câștigătorul. Voi urmări ca ritmul parcurgerii tuturor acestor etape să rămână la fel de alert ca și până acum, astfel încât construcția Spitalului Monobloc să înceapă cât mai rapid, în cursul anului viitor”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Noul edificiu medical ultra-modern urmează să fie construit pe un teren de circa 17 hectare și va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii.

În prezent, aceste secții își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri, aflate în nouă locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

Unitatea cu profil regional va avea 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi și 65 de paturi pentru însoțitori.

Concursul de soluții vizează identificarea celei mai bune idei de construire a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei.

Competiția arhitecturală urmărește să creeze un centru integrat de servicii medicale și de cercetare în domeniul pediatriei, cu o adresabilitate cel puțin regională.

Totodată, forul administrativ județean intenționează transformarea viitorului spital într-un adevărat catalizator urban în partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni și Borhanci, zonă aflată în plin proces de urbanizare.

Evaluarea propunerilor de soluții va fi realizată de un juriu internațional format din reputați arhitecți și experți români și străini.

Ofertantul a cărui propunere se va clasa pe primul loc va fi recompensat cu premiul I, în valoare de 37.749.094 de lei (6.570.000 de euro) și îi va fi atribuit contractul de proiectare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus