Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile pe Drumul Bistritei: Bontida – Borsa – Vultureni – Aschileu

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe drumul județean DJ 109, arteră ce face parte din Traseul Regional Transilvania de Nord – „Drumul Bistriței”.

Proiectul este promovat de CJ Cluj și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

În ceea ce privește primul din cele două loturi ale drumului, urmează să fie modernizat un sector în lungime de 20,786 km al DJ 109, respectiv tronsonul cuprins între kilometrii 0+000 și 20+786, care pornește din satul Răscruci – intersecția cu DN1C, traversează comuna Borșa și ajunge până în localitatea Vultureni.

Referitor la cel de-al doilea lot, acesta are o lungime de 11,19 km, între kilometrii 20+786 și 31+976, execuția lucrărilor începând din dreptul localității Fodora, comuna Așchileu și ajungând până la limita cu județul Sălaj.
Lucrările vor fi realizate de SC Diferit SRL pe lotul nr. 1, respectiv de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL pe lotul nr. 2, termenul de execuție al acestora fiind de maxim 24 de luni.
Valoarea totală a lucrărilor de modernizare, în profunzime, a infrastructurii drumului județean DJ 109, este de 45.151.648 lei fără TVA. La această sumă se adaugă și contravaloarea prestării serviciilor de asistență tehnică – dirigenție de șantier, în cuantum de circa 670.000 lei.
În concret, vor fi realizate lucrări de așternere de covoare asfaltice pe întreaga lungime a sectorului, amenajarea a 2256 mp de trotuare, construirea a 25 de stații de autobus și a 18 parcări. De asemenea, vor fi refăcute semnalizările rutiere, vor fi achiziționate celule fotovoltaice pentru iluminarea trecerilor de pietoni, vor fi montați peste 7.500 metri de parapeți metalici și pietonali. Totodată, se vor executa și alte lucrări ce privesc amenajarea de poduri și podețe, realizarea accesului la proprietăți private și publice, etc.

 

 

Citiți și:

Zona Barbu Vacarescu va primi un mare ansamblu rezidential

Un mare dezvoltator rezidential din Capitala pregateste trei noi proiecte

Viitor bloc cu 12 etaje in apropierea parcului Herastrau

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus