Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile la tunelul de metrou spre Favorit

101.jpg Viitoarele statii de metrou Academia Militara si Orizont sunt de acum legate printr-un tunel de 533 de metri. Cel de-al doilea echipament Tunnelling Boring Machine (TBM) a terminat miercuri, 8 ianuarie, executia pasajului.
Utilajul a inceput sa foreze in data de 21 noiembrie 2013 si in perioada urmatoare va fi transferat in capatul opus al statiei, pentru a-si continua traseul. Primul echipament TBM, va incepe sapaturile catre urmatoarea statie, Favorit, in doua saptamani. Tunelul pe care-l va realiza va avea o lungime de 342 de metri.
Lucrarile fac parte din Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon.
Cu privire la termenele de finalizare ale lucrarilor Ramona Manescu, ministrul transporturilor, a declarat:
„Monitorizam cu mare atentie aceste lucrari ca sa fim siguri ca termenele de executie vor fi respectate. La acest moment suntem in grafic si speram ca si in perioada urmatoare antreprenorii vor depune toate eforturile pentru a respecta termenele impuse.”
Graficul de lucrari prevede ca structura statiilor si a tunelelor sa fie gata in prima jumatate a anului 2015. Urmeaza apoi sa fie realizate lucrarile de montare a caii de rulare, cele de automatizari si finisajele. Termenul preconizat pentru darea in folosinta a tronsonului Raul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.

Sus