Solplanet x AeroFix

Incep lucrarile de restaurare a Manastirii Golia

121.JPG Lucrarile de reabilitare a Manastirii Golia, aferente etapei a II-a, vor fi efectuate de asocierea Conest (Iasi)-General Construct (Suceava).
Contractul de executie in valoare de 18,95 milioane lei fara TVA, a fost incheiat ieri, 13 ianuarie.
Cu aceasta ocazie Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat: „Lucrarile de reabilitare a picturii interioare a Manastirii Golia, proiect finantat prin fonduri nerambursabile, vor fi efectuate in maxim 17 luni. Sper ca asocierea sa lucreze mai rapid decat termenul stabilit prin contract, fara a face insa rabat de la vreo norma de calitate. Manastirea Golia este o adevarata bijuterie a orasului si, odata reabilitata, ea isi va recapata frumusetea de odinioara.”
In proiect sunt incluse lucrarile de restaurare/conservare a picturii murale interioare (2.490 mp) si a picturii pe lemn (iconostas si amvon – 190 mp). Totodata se vor realiza lucrari edilitare (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari de infrastructura (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari de peisagistica si mobilier urban, de reabilitare a grupului sanitar Targu Cucu.

Sus