Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de modernizare a DJ 109P

Constructorul a primit amplasamentul pentru modernizarea Drumului Județean 109P, ce leagă localitatea Camăr de județul Satu Mare.

Contractul pentru acest sector de drum este cuprins între km 24+065 – 27+590. Are o valoare totală de 10,5 milioane de lei (TVAinclus) și este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Câștigătorul contractului este firma Drum Construct SRL din Sălaj.

Contractul include: lucrări de supralărgiri, executarea benzilor de încadrare,  realizarea șanțurilor, a rigolelor, zidurilor de sprijin și podețelor.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a declarat: „Constructorul ne-a dat asigurări că în decurs de un an va finaliza investiția, astfel încât să avem o nouă poartă de intrare și ieșire în și din Țara Silvaniei. Prin acest proiect, construim, practic, un nou drum, având în vedere faptul că drumul existent este unul de pământ, ce nu a fost vreodată asfaltat”.

TOPUL DRUMARILOR

Pe aproximativ jumătate din lungimea sa, sectorul străbate terenuri agricole după care urmează o pășune de tufișuri și arbuști pentru ca ultima parte, reprezentând circa 1,5 km să fie tot o zonă de pășune dar mai împădurită care a necesitat defrișare pe culoarul aferent drumului.

În stadiu actual, drumul județean prezintă multe degradări, dispozitivele de scurgere a apelor sunt inexistente. Pentru a se desfășura o circulație în condiții de siguranță și confort este necesar să se execute lucrările de modernizare a drumului județean. Inclusiv lucrările anexe acestora (șanțuri, podețe, lucrări de sprijinire și lucrări de siguranța circulației).

Sus