Oferte locuri de munca top

Incep lucrari noi intr-un proiect de management al deseurilor 

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor la o stație de transfer, în cadrul amplei investiții de management al deșeurilor din județul Galați.

Valoarea totală a investiției este de peste 481 de milioane de lei.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

La stația de transfer de la Târgu Bujor lucrările sunt realizate de către Asocierea Inoveco SRL (fosta Iridex Group Plastic SRL) – Cristilory Prod.

“La Târgu Bujor se construiește de la zero o stație de transfer a deșeurilor colectate din nord-estul județului, care ulterior vor fi transportate la stația de tratare mecano-biologică ce va fi construită la Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Stația de transfer de la Târgu Bujor va avea inclusiv o zonă special amenajată pentru depozitarea temporară a deșeurilor menajere periculoase și voluminoase.

În acest moment, în cadrul sistemului de management al deșeurilor din județul Galați sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a depozitului de la Valea Mărului.

Una din cele două subcelule este deja finalizată, iar cea de-a doua este mai bine de jumătate realizată.

În plus, constructorul a demarat lucrările și la stația de sortare de la Valea Mărului.

De asemenea, se lucrează și la închiderea depozitului neconform de la Rateș (Tecuci). Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi prevede realizarea unui depozit conform de deşeuri menajere și a unei staţii de sortare la Valea Mărului, staţii de transfer la Galaţi, Târgu Bujor şi Tecuci, staţii de compostare la Târgu Bujor şi Tecuci şi o staţie de tratare mecano-biologică la Galați, ce va cuprinde o linie de sortare, un digestor cu fermentare anaerobă şi o turbină pentru producerea curentului electric.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

Sus