Oferte locuri de munca top

Inca un mare proiect de infrastructura de transport in PPP

Guvernul va completa lista proiectelor strategice de investiţii care urmează să fie pregătite şi atribuite în Parteneriat Public – Privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Noul proiect strategic din domeniul de infrastructură de transport feroviară este „Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani)”.

Cu acest nou proiect, va ajunge la 22 numărul proiectelor strategice de investiții care urmează să fie pregătite și atribuite în Parteneriat Public-Privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză,

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani) va asigura reducerea timpului de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe/poli de dezvoltare de pe traseu, precum Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Paşcani, Iaşi, Suceava etc.

De asemenea, susțin oficialii, se creează posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova şi Ucraina.

Linia ferată de mare viteză va fi pe un singur fir, paralel cu firele de cale ferată existente, în lungime de aproximativ 505 km ( Ploieşti – Siret circa 430 km şi Paşcani – Iaşi circa 75 km).

În cadrul proiectului de Parteneriat Public – Privat se va asigura inclusiv dotarea cu material rulant modern, de ultimă generaţie.

Construcţia şi operarea liniei feroviare se va face de către operatorul privat pe o perioadă de 20 de ani, din care 4 ani proiectare şi construcţie, perioadă în care investitorul privat va obţine venituri atât din taxa de utilizare a căii ferate şi din operarea propriu zisă, cât şi din subvenţii acordate de stat.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus