Oferte locuri de munca top

Inca un judet reduce timpii de eliberare a autorizatiilor de construire

Scurtarea perioadei de eliberare a documentelor de urbanism ar putea deveni o realitate pentru toate județele țării. După ce CJ Bihor a decis reducerea timpilor de eliberare a autorizațiilor de construire până la 5 zile, iată că și un alt consiliu județean îi urmează exemplul.

Astfel, în județul Maramureș autorizaţiile de construire şi cele de desfiinţare vor putea fi eliberate în regim de urgenţă în maxim 7 zile de la data depunerii documentaţiilor, conform președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Prin Hotărâre de Consiliu Județean a fost adoptat Regulamentul pentru Emiterea în Regim de Urgență a Autorizațiilor de Construcție.

Scopul principal al Regulamentului este de a organiza și de a stabili etapele exacte ale procedurii de emitere a autorizațiilor de construire de către structura de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi executării lucrărilor de construcţii, precum şi stabilirea cuantumului taxei de urgenţă.

Regulamentul adoptat prevede procedura de emitere a autorizațiilor de construire/desființare în regim de urgență, precum și documentațiile necesare în vederea eliberării autorizației.

În ceea ce privește taxa pentru eliberarea autorizației în regim de urgență, cuantumul acesteia este de 300 de lei pentru o clădire rezidențială sau o clădire-anexă și se va stabili anual prin Hotărâre de Consiliu Județean, la care se adaugă cuantumul taxei pentru eliberarea autorizației de construire și nu poate depăși 50% din valoarea acesteia.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus